ПЛАТФОРМА „НОВИ ДРАМАТУРГИИ“
има удоволствието да обяви

ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В

 КУРС ЗА АУДИОПОДКАСТ ЗА ЖУРНАЛИСТИ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВАТА

✦ Водещи на курса ще бъдат Ана Благова, Радослав Чичев и Яна Пункина, журналисти и създатели на документалния подкаст „Градски детектив“

━ Курсът е безплатен и за него ще могат да се включат до до десет участници

🗓 Срок за подаване на заявки за участие: 9 октомври на info@dramaturgynew.eu
🗓 Период на провеждане: осем срещи от 16 октомври до 04 декември от 16:00 ч. до 20:00 ч. в Център за споделени иновации Resonator (ул. „20-ти април“ 13, Сграда 1, ет.2.)

ℹ В този курс, предназначен за любители подкастъри и студенти с интерес към радиожурналистиката и документалистиката в сферата на културата и изкуствата, ще се научим как да създаваме разнообразно аудиосъдържание, да обогатим подкаста си с различни жанрове и драматургични похвати и да подобрим уменията си пред микрофон. Участниците ще имат възможност да работят в студио и с професионална техника, да добият базови умения за монтаж и да създадат собствен материал с интервюта, записи на терен и звукови среди.

━ Участниците ще имат нужда от собствен лаптоп и затворени слушалки. Някои от упражненията може да включват материали на английски език.

Курсът цели да подкрепи развиването на разнообразни аудиоподкаст формати и жанрове в културната журналистика и документалистика. Той е насочен към студенти и професионалисти в сферата на културата, журналистиката и изкуствата – театър, танц, музика, визуални и дигитални изкуства, литература и др.
Курсът е безплатен, като за неговото пълноценно протичане е необходимо участниците да имат възможност редовно да посещават занятията и да изготвят своите упражнения.

➟ За да заявите желание за участие, е необходимо да ни изпратите кратка биографична справка (указваща област на образование и професионални интереси), кратка мотивация за участие в курса и потвърждение за възможността да посещавате регулярно занятията му. Местата са ограничени и има възможност за включване на най-много 10 участници.

Моля, изпращайте вашите заявки на адрес info@dramaturgynew.eu до 9.10.2022.
Ако имате нужда от допълнително информация, не се колебайте да ни пишете на info@dramaturgynew.eu.

* Курсът включва групови семинарни занимания всяка неделя в периода 16.10. – 04.12. от 16:00 ч. до 20:00 ч. в Център за споделени иновации Resonator (ул. „20-ти април“ 13, Сграда 1, ет.2.), както и упражнения в студио по индивидуален график, който ще бъде допълнително изготвен спрямо възможностите на участниците и на звукозаписното студио.

 

Фотограф: София Хусеин.

🎙 За водещите на курса:

Ана Благова е преводач и журналист с опит в онлайн медиите, а Яна Пункина и Радослав Чичев – дългогодишни журналисти в културната програма на Българското национално радио „Христо Ботев“ . От 2018 г. те създават документалния подкаст „Градски детектив“, който разказва слабо познати истории от културната и архитектурната история на София чрез комбинация от интервюта, архивни записи и звукови среди.

__

 

 

 

Курсът се организира от Платформа „Нови драматургии“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма Едногодишен грант 2021