i-onПлатформа за танцови практики и теории „Без дистанция”

 инициатива на Платформа „Нови драматургии” и

Фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”

 ОТВОРЕНА ПОКАНА

за кандидатстване за

 

DO YOURSELF A FAVOR

 Уъркшоп с ИВО ДИМЧЕВ

11 – 15 април, 10 – 15 ч.

в рамките на Фестивал да съвременен танц и пърформанс «Антистатик»

Представяне на резултатите от уъркшопа:

15 април, Френски институт

Краен срок за кандидатстване: 26 март

Специална такса български участници: 50 лв. 

    Иво Димчев в „I-On“

 

Do Yourself a Favor е уъркшоп, в който участниците работят върху изграждане на собствено соло. Международно признатият артист Иво Димчев предлага различни начини как да подходят към солово представление на базата на поредица от основни въпроси: каква е ключовата ми сила като изпълнител? Как мога да използвам движенчески материал, обект или текст в отношение към работното пространство, други обекти, публиката, самия себе си или дадена идея? За какво пиша драматургичния текст и как го използвам? Как правя финални избори? Целта е накрая всеки да завърши единно соло, което изразява най-добре собствената му индивидуалност.

Уъркшопът е насочен към международни професионалисти от съвременния театър, танц и пърформанс. Работният език е английски.

Иво Димчев е хореограф и пърформър, известен с радикалния си и оригинален стил. Работите му са на границата между live art, танц, театър и музика. Автор е на повече от 30 представления и пърформанса, показвани из цяла Европа и Америка и отличени с редица международни награди за театър и танц. Води майсторски класове в Националната театрална академия в Будапеща, в Кралската танцова консерватория в Антверпен, на фестивала ImpulsTanz във Виена, Tanz im August в Берлин и др. През 2010 г. завършва програмата за изпълнителски изкуства в училището по изкуства Dasarts, Амстердам.

Молим желаещите да участват да изпратят своя артистична биография и мотивационно писмо на dramaturgies.new@gmail.com. Можете да изпращате необходимите документи на български език. Уъркшопът е с такса участие. Не се колебайте да ни пишете за допълнителни организационни въпроси.                                                    

Do Yourself a Favor” се провежда с любезното съдействие на Френския институт в София.