платформа БЕЗ ДИСТАНЦИЯ

5 април, 14:00 ч. – 17:00 ч., Гьоте-институт

Работно ателие: Взаимодействие между движение, глас и звук

Водещ: Тиан Ротевил (Холандия/ Германия)

Употребата на гласа е процес, който може да се материализира в език, значение или просто в усещания и афекти.


Уъркшопът ще изследва употребата на движение, глас и звук като равноправни. Те могат да навлязат в място на образуване на значения или на чистите усещания и импулси на тялото. Посредством упражнения и партитури ще се изследват границите на гласа, достигайки там, където той трансгресира в движение. Където тялото понася невъзможността да не реагира на употребата на собствения глас и/или да слуша глас. В уъркшопа ще се работи върху прости неща, които бързо ще се разраснат в комплексни и непредвидими зони.Ще се работи и върху „актуалността” и „фактичността”. Действието на гласа, речта и движението винаги е генерирано от настоящия момент и ситуация, от всички факти, които са налични. Ще се работи с автоматично говорене, съчетано с непрекъсващо движение, с описване на това, какво се случва, какво ще се случи, каква е материалността на заобикалящото ни, с описване на настоящата обществена ситуация и всичко това в непрекъснат поток от физически движения и действия.

Работното ателие е насочено към студенти и млади професионалисти в сферата на съвременните изпълнителски, дигитални и визуални изкуства и съвременна музика. Можете да се запишете за участие, като ни изпратите биографична справка и контакти на адрес: dramaturgies.new@gmail.com

Краен срок за записване: 3 април, 12:00 ч.

Участието е безплатно.

soulsqueeing

   

 

 

 

 

 

 

 

Тиан Ротевил в Soulsqueezing, 6 април, 19 ч., Център за култура и дебат „Червената къща”, Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”

 Тиан Ротевил учи „Музикална композиция” в Кралската консерватория в Хага (Холандия) и „Танц” в SEAD (Австрия). В момента завършва „Хореография” в Центъра за танц HZT към Университета на изкуствата, Берлин, където се отдава на изследването на звук, движение и език като единна практика. В работите му звукът присъства като процес, който може да се материализира в музика, в език, но и в чисто усещане. Сътрудничил е с изтъкнати компании и хореографи като MAE- Ensemble, Rosa Ensemble, Дейвид Замбрано, Джереми Уайд и др.